Wij zijn Ab en Ria Mantel, beide geboren en opgegroeid in het dorp Aalsmeer en daar ook lange tijd gewoond. I n de periode 1997-2002 hebben wij tijdelijk Aalsmeer veruild om in New-York te gaan wonen vanwege ons werk. In de jaren voor ons vertrek hadden wij al het plan opgevat om een huis te kopen in Frankrijk. De streek die onze voorkeur had was het departement Aude (11) en wel omdat we daar al in 1972 mede-eigenaar waren van een stuk grond, ter grote van ruim een halve hectare, even buiten de hameau Montbounous nabij Caunes Minervois. In het voorjaar van 2002 vonden we in het dorp Les Martys (11390), gelegen aan de D118 tussen Carcassonne en Mazamet, een huis wat ons aanstond en al enkele jaren te koop staat. Het huis maakte oorspronkelijk onderdeel uit van een katholiek vakantiehuis met meerdere gebouwen en was in feite het hoofdgebouw. Het huis verkeerde in slechte staat van onderhoud, deuren konden niet afgesloten worden en veel van de benedenramen waren kapot. De tuindeur was slechts met moeite dicht te krijgen en kon alleen afgesloten worden met een steen.

Na de gebruikelijke rituelen zoals makelaar en overdracht en de gebruikelijke periode van publicatie werd het huis ons eigendom op 26 juli 2002

Inmiddels is het huis gerenoveerd en wonen we er sinds 1 december 2008 permanent.

Onze bezigheden bestaan voornamelijk uit:

Het werken in onze tuin. We hebben een perceel van ca 6000m2 wat we deels hebben veranderd in een moestuin, siertuin en boomgaard met 70 fruitbomen. Omdat ons perceel aan het bos grenst is er de constante uitdaging om het oprukkende begroeing tegen te houden. Ook het verwerken van de oogst van moestuin en boomgaard vraagt veel tijd. We zijn weer begonnen met het conserveren (wecken, invriezen, drogen) van de oogst om deze in de winter te kunnen gebruiken. het ligt in de bedoeling om binnenkort ook kippen te gaan houden.

Het onderhoud van het huis. Het is een huis met 2 verdiepingen en een basisoppervlakte van 190m2. De oorspronkelijk achetrstallige onderhoud maakte het noodzakelijk dat we er in de eerste jaren veel tijd aan het huis hebben besteed.

Wandelen in de omgeving in combinatie met de liefhebberijen natuur, de tuin, fotografie, cartografie, locale geschiedenis en alles wat met het weer te maken heeft.

Vakantie, reizen zowel binnen als buiten Europa

Het napluizen van. Uit overlevering zijn we in het bezit gekomen van veel oude foto's uit ons beider familie. Omdat sommige van deze foto's al meer dan 100 jaar oud waren en het voor ons onbekende personen waren die er opstonden zijn we in de geneolagie van onze beider families gedoken om dit zoveel mogelijk te achterhalen. Vandaar ook een link naar onze geneologie site.